DIY vogelvoer

Wil jij straks genieten van vogels in je tuin? Of gewoon een leuk knutselmoment met je kinderen of kleinkinderen? Dan vindt je hier leuke ideeën om te proberen!

 

Maar wat vinden de vogels lekker?

  • De Mezen en Vinken houden erg van vetbollen.
  • Mezen, Merels en Lijsters maak je blij met fruit. Vooral appels en peren zijn populair.
  • Spreeuwen eten graag gekookte aardappels met de hoge proteïne waarde.
  • Huismussen en Spreeuwen houden van droge rijst.
  • Winterkoninkjes houden van droge kaas.

 

Veel mensen leggen brood neer voor de vogels, maar eigenlijk is dit niet erg voedzaam vanwege het gebrek aan proteïnen en benodigde vetten. Vooral in de winter kun je dus beter iets van bovenstaande neerleggen voor je tuinbezoekers!

 

En denk eraan! Voederplaatsen dien je af en toe schoon te maken. Het beste kun je hiervoor warm water met en hele zachte zeep gebruiken. Als je geen zachte zeep heb, dan liever alleen warm water. Verwijder steeds bedorven voedsel en vetbollen. Vetbollen kunnen boven de 7 graden gaan schimmelen en dat is ook voor vogels niet gezond.

 

Er zijn verschillende leuke vogelvoer doe-het-zelf ideeën. Ik heb er een paar uitgekozen waarvan ik denk dat ze leuk, makkelijk en relatief snel te maken zijn, met en zonder kinderen. Zoals vetbollen maken, pinda- of fruitslinger rijgen en vogelvoer met pindakaas.

 

Vetbollen maken kan op verschillende manieren, met en zonder frituurvet. Beide recepten vindt je hieronder. Ga je aan het knutselen met kleine kinderen dan is het misschien handig om het recept zonder frituurvet te proberen.

 

Hierbij vier leuke ideeën die makkelijk te maken zijn!

Lees ook

Voordelen van kopen bij ons

Kwekers van huis uit

Groot assortiment

Scherp geprijst

Vers van de kwekerij

Vakkennis aanwezig

De kwekerij

Openingstijden

Fotogalerij

Over ons

Catalogus

Showroom

Openingstijden

Fotogalerij

 

© 2015 Kwekerij Duizendschoon