Herfsttrend 2016: Je eigen Indian Summer

Genieten van een wervelende tuin vol kleur

 

Zie je je tuin niet per se als rustpunt in je drukke bestaan, dan kun je je hart ophalen aan deze stijl, vol kleuren en contrasten, om lachend mee richting de winter te dansen.

 

Als tuinstijl is 'Indian Summer meets Mad Fall' is heel geschikt voor mensen die geen boodschap hebben aan de vallende-blaadjes- blues, maar liever lekker hollen en rollen door die blaadjes. De kunst is de tuin levendig te houden, ook als er hier en daar kale takken te zien zijn. Bamboe is een eeuwig groene tuinplant waar altijd iets mee te beleven is: vrolijke vorm, ruist in de wind, kan tegen een najaarsstorm. Ben je op zoek naar kleur, combineer dan Hebe, herfstaster en sedum tot een symfonie in roze, geel en paars.

 

Borstelveergras wuift in de wind

Rasoptimisten die goed gedijen op prikkels verven een vogelhuisje in knalkleuren en zetten links en rechts de glanzende bessen van Skimmianeer voor energieke border- en bakken boost. De vormen in deze stijl mogen speels en opvallend zijn en combinaties mogen een beetje botsen. Zet struikheide bijvoorbeeld in een pot met ananasmotief en laat puur natuur borstelveergras schitteren in knalroze kunststof.

 

Potten met prints en stippen

Het materiaal van potten en bakken is ondergeschikt aan de dessins. Stencil een paar gewone potten vol met prints van blaadjes in rood en oranje, en plak er rode kralen als bessen tussen of laat een klimop niet klimmen, maar wikkel de ranken om de pot. Ook kunststof vlechtwerk of potten met drukke dessins als stippen, plantmotieven en ruiten versterken deze stijl.

 

Haal álles uit de herfst

De kleuren van deze tuinstijl zijn lichtbruin, oranje, roze, rood, paars, blauw, verzadigd groen en zwart. Ze mogen allemaal bij elkaar en door elkaar, je zult wonderen kunnen verrichten met najaarsviolen om een tuin te creëren waar je niet op uitgekeken raakt.

 

 

Bron: www.mooiwatplantendoen.nl/herfsttrend-2016-je-eigen-indian-summer

Voordelen van kopen bij ons

Kwekers van huis uit

Groot assortiment

Scherp geprijst

Vers van de kwekerij

Vakkennis aanwezig

De kwekerij

Openingstijden

Fotogalerij

Over ons

Catalogus

Showroom

Openingstijden

Fotogalerij

 

© 2015 Kwekerij Duizendschoon