Nagenieten in een tuin die je omarmt en ontroert

 

Spinnenwebben met dauwdruppels tussen groen blad dat verkleurt en vervolgens ragfijn kant wordt. In het najaar lijkt alles met zijden draden te zijn verbonden met elkaar.

Laat het los, laat het vallen: een herfsttuin is op zijn mooist als je de natuur zijn gang laat gaan en niet te veel opruimt. En die natuurlijke nonchalance heeft zo zijn voordelen. Gevallen blad verteert en wordt vanzelf voeding voor de aarde. Kleine tuindieren doe je een groot plezier door de boel de boel te laten, want met takjes en blaadjes kunnen ze fijn nestelen nu de nachten steeds kouder worden. En lekker in je tuin zitten is altijd nog leuker dan harken, vegen en knippen. Om tussen de verstilling toch wat beweging te brengen, zet je borstelveergras neer, waarvan de hoge sprieten en pluimen omhoog gaan, terwijl al het andere juist valt.

Maak de cirkel rond met hulst

In deze stijltrend spelen ronde vormen een hoofdrol. Heel toepasselijk gezien het feit dat de cirkel van de seizoenen bijna rond is. Om harmonie te creëren, voer je deze vormen her en der door. Denk aan bijvoorbeeld een rond bistrotafeltje met markante hulst ofberghtee erop, een grote kom als minivijver op je tuintafel of een vuurschaal voor de eerste koele avonden. De cirkel staat symbool voor samenhang en is de bron van alle menselijke beschaving: de eerste verhalen werden verteld rond een kampvuurtje.

 

Skimmia maakt het helemaal herfst

De vormen hou je rustig en natuurlijk: hout, terracotta, keramiek of kunststof met riet of houtstructuur passen mooi bij een herfsttopper als Skimmia. De harmonie bewaar je door groepjes te maken op basis van materiaal, bijvoorbeeld hout- of steenelementen, óf op kleur. Dat laatste kan met planten die nu prachtig roodgroen verkleuren, zoals Nandinaof Leucothoe. Zo wordt je tuin een kleurige sleutelroman waarin alles bij elkaar past of op een of andere manier iets met elkaar te maken heeft.

 

Warme seizoenstinten

In de kleurkaart van deze herfststijl vind je klassieke najaarstinten als geel, oranje en rood, maar ook groen, marsala, bruin en wit, als symbool van de eerste rijp, voor een boeiende herfstlook.

 

 

Bron: www.mooiwatplantendoen.nl/herfsttrend-2016-kleurrijke-overvloed

Voordelen van kopen bij ons

Kwekers van huis uit

Groot assortiment

Scherp geprijst

Vers van de kwekerij

Vakkennis aanwezig

De kwekerij

Openingstijden

Fotogalerij

Over ons

Catalogus

Showroom

Openingstijden

Fotogalerij

 

© 2015 Kwekerij Duizendschoon